Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 146 1.9 TD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 146 1.9 TD

Купих Алфа 146 1.9 турбо дизел,но нещо не ми харесва как върви-кажете някой добър дизелджия.Незнам дали е нормално,но има масло по турбината-омасляват ли дизелите?
    Аз се занимавам с автоклиматици и ако имате проблеми-питайте.

омасляват...не мисля, че е нещо ненормално.И моята беше така, по турбопътищата цялата беше мазна...а мотора беше изряден
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

абе ходих при един майстор и ми каза,че мотора е добре,но ми се струва,че харчи масло(за сега я карам рядко) и нещо не върви-имам и голф 3 1.6 на газ и разликата е голяма
      Last edited by victtorbg; d.m.y г., 12:45.

Comment

Явно турбината не е първа младост Провери колко масло харчи горе-долу! Обърни внимание дали има пушек, когато натиснеш по-рязко педала на газта, но не на място, а по време на ускорение, в движение!
        Шансът да попаднеш на кола с читава турбина при тези мотори е доста малък - все пак ТД са задължително на над 10 години вече и километрите със сигурност няма да са малко. Ако колата е на 200 - 300 хил. + км, ясно е, че турбината ще е потръгнала да си ходи Иначе самият двигател (без турбото) си е достатъчно здрав сам по себе си и не би трябвало да очакваш нещо сериозно по него, ако е бил каран що-горе като хората. Няма почти никаква електроника и скъпи части, които могат да дадат фира, както е при жтд, примерно. Единственото по-скъпо за ремонт може да е турбото и горивната система, но пак цените са далеч по-поносими
        Не знам голфът на газ с какъв двигател е бил, но не е невероятно да върви повече от стар турбо дизел, особено, ако турбото не надува нормално

БТВ, кажи поне откъде си, че да можем да те насочим къде да ходиш. За турбината бих ти препоръчал Унитех сервиз във Варна, примерно
        Last edited by trustworthy; d.m.y г., 09:29.
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Моята много масло хвърляше, а маслото не го барваше...направо не знам как стана тоя номер.

Та...с две думи целия двигател беше в масло, а бях направил ревизия на турбото като я купих...та може и да е читава турбината и пак да хвърля

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
            Моята много масло хвърляше, а маслото не го барваше...направо не знам как стана тоя номер.

Та...с две думи целия двигател беше в масло, а бях направил ревизия на турбото като я купих...та може и да е читава турбината и пак да хвърля
            Къде си я направил тая ревизия ако не е тайна?
            145 jtd

Comment

В турбо сервизчето на Каблешков, в Борово, София
              Last edited by Satanism; d.m.y г., 11:53.

OEM & Ventura Garage

Comment

В турбо сервизчето на Каблешков, в Борово, София
                Къде е това сервизче и там само турбините ли правят?И аз съм от София

Comment

Като тръгнеш от пазара на Борово, по Каблешков, към Билла...на 50м след светофара от дясно има жълта табела "Turbo" .Само турбини правят.Турбината трябва да е свалена от колата.
                  Другия вариант за сервиз е Риъл Турбо, на околовръсното, срещу ОМВ- Бояна.На разклона към бул. България

OEM & Ventura Garage

Comment

Като тръгнеш от пазара на Борово, по Каблешков, към Билла...на 50м след светофара от дясно има жълта табела "Turbo" .Само турбини правят.Турбината трябва да е свалена от колата.
                    Другия вариант за сервиз е Риъл Турбо, на околовръсното, срещу ОМВ- Бояна.На разклона към бул. България
                    Мерси,разбрах,но ми се щеше да я закарам някъде на диагностика преди това за да ми кажат къде е проблема.Много хора ми казват да отида в Супер дизел на околовръстното,но чувам различни отзиви за там.

Comment

Tам не ходи за нищо на света

Там нещата ги оправят по български...със свински опашки и телчета

OEM & Ventura Garage

Comment

Tам не ходи за нищо на света

Там нещата ги оправят по български...със свински опашки и телчета
                        А поне диагностика могат ли да направят?

Comment

Mи могат сигурно....ама то диагностика на 100 места могат да ти направят

OEM & Ventura Garage

Comment

дай идея къде

Comment

ООО...чакай, 1.9ТД....
                              Диагностика...в тоя вид, в който си я представяш, не могат да ти направят.Компютър няма тая кола.В тоя ред на мисли изобщо не ходи в Супер Дизел.

Тея мотори се карат при разни стари дизелджии, които си работят по гаражите.
                              Аз знам 1-2ма...но ми е страшно трудно да ти обясня как да стигнеш.

Пробвай в едно сервизче, пише си Дизелови Помпи, като вървиш по околовръстното, подминаваш Панчаревско ли е Самоковско шосе и 100м по-нататък към Пловдив от дясно има 2 сервизчета.Пада се горе-долу зад Ванто.

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                              X